Pivnica

Hrozno z našich vinohradov sa premieňame na VÍNA Z MLYNA® v klenbovej pivnici, ktorá je súčasťou areálu Mlyna.

Na jeseň, počas náročných dní oberačiek, sa malé množstvá ručne nazbieraného hrozna z neďalekých vinohradov vozia do prešovne, kde sa odstráni strapina a hrozno sa pomelie na rmut. Biely rmut sa ihneď prešuje. Modrý rmut pred prešovaním približne 20 dní nakváša v kadiach, aby sa uvoľnilo červené farbivo, arómy a taníny.

Oberačkami pre nás každým rokom začína vzrušujúca a náročná úloha urobiť z nášho hrozna to najlepšie víno. Práca v pivnici končí v čase zberu často aj v ranných hodinách nasledujúceho dňa.

Keď je mušt na svojom mieste, začína proces kvasenia. Do prirodzeného procesu kvasenia muštu nezasahujeme pridávaním rôznych kvasiniek, aromaxov, živných soli a podobne.

Výroba vína klasickou technológiou je súčasťou filozofie nášho vinárstva.

Mladé vína pravidelne hodnotíme, skúmame ich potenciál a pozorne sledujeme ich vývoj. Vína plníme do fliaš až v čase, keď prirodzenou cestou dospeli a sú vhodné na vyzrievanie vo fľaši.

Konkrétne víno je inšpirované daným honom, ročníkom, cukornatosťou pri zbere i samotným priebehom spontánneho kvasenia.

 

„Raz ochutnať je iste lepšie ako tisíckrát čítať. Skúsenosť, oddanosť remeslu a dôraz na kvalitu sú zárukou, že rozhodnúť sa pre VÍNA Z MLYNA bude pre Vás príjemným zážitkom.“

Tomáš Soós, pivničný

Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním cookies. viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť